Opozicija traži uvid u radove na rekonstrukciji bazena na Spensu 1foto: R. B.

Predstavnici pet opozicionih stranaka u Novom Sadu – DS, NS, SSP, PSG i PZP, predali su direktoru SPC „Vojvodina“ (Spens) zahtev da se medijima, društvenim subjektima i građanima omogući uvid u stvarno stanje na zatvorenom bazenu i novu rekonstrukciju koja je traje već dve godine.

Opozicioni predstavnici ponovili su da vlast pokušava da zataška jednu od najvećih korupcionaških afera u Novom Sadu.

„Gradske vlasti sve vreme kriju potpune i pouzdane informacije o razlozima zbog kojih je propala prva rekonstrukcija za koju je, prema zvaničnim podacima, plaćeno 127 miliona dinara, kao i o toku nove rekonstrukcije za koju se ne zna ni kad je tačno počela, ni dokle je stigla, ni kada će biti završena“, navodi opozicija.

Stručna komisija Fakulteta tehničkih nauka utvrdila jeniz propusta od projektovanja, izvođenja do nadzora radova. To je bio povod da opozicija podnese krivičnu prijavu tužilaštvu u kojoj se zahteva da se pokrene istraga i utvrdi pojedinačna odgovornost za nestručno izvedene radove zbog čega je gradonačelnik Miloš Vučević naložio izvođačima da o svom trošku ponovo urade rekonstrukciju bazena.

Opozicija navodi da informacije o rekonstrukciji bazena olimpijskih dimenzija imaju najširi javni značaj, budući da u njemu treniraju i takmiče se brojni sportski klubovi, državne selekcije i škola sporta, a služi i za rekreaciju građana Novog Sada.

Zbog toga udružena opozicija u ime građana i najšire javnosti zahteva da se medijima i predstavnicima zainteresovanih društvenih subjekata, kao i svim građanima, omogući javni uvid u stvarno stanje u do sad obavljene radove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari