Opoziciji onemogućen ulazak u Ministarstvo privrede gde se otvaraju ponude za Institut "Jaroslav Černi" 1Foto: Vojin Radovanović

Radmila Vasić (Dveri), Dejan Jovanović (Bitka za Košutnjak) i aktivista Duško Kuzović, nakon održane konferencije za štampu, probali su da uđu u Ministarstvo privrede, gde se održava otvaranje ponuda za privatizaciju Instituta za vodoprivredu ‘’Jaroslav Černi’’.

Želeli su, kažu, da vide da li je prodaja već završena. Na ulazu je stajalo privatno obezbeđenje koje je, nakon kraće rasprave, ušlo u zgradu, fizički sprečilo Vasić da uđe u zgradu i nakon toga zatvorilo vrata ispred nje. Kišobran kojim je probala da spreči obezbeđenje da zatvori vrata su izgurali, a vrata zaključali.

Vasić i Kuzović su nakon toga stajali desetak minuta na vratima, blokirajući tako ulazak u zgradu.

Kuzović je na konferenciji za medije povodom otvaranja ponuda za privatizaciju Insitituta za vodoprivredu ‘’Jaroslav Černi’’ istakao da je voda javno dobro koje niko nema pravo da privatizuje, te da ne treba da ponavljamo greške koje su u tom pogledu praviljene u Evropi, gde je, ocenjuje, dokazano da se voda ne može privatizovati.

Podsetimo, direktori „Jaroslava Černog“ prihvatili su ponudu kompanije „Milenijum tim“ da zajedno učestvuju u privatizaciji, saznala je danas agencija Beta.

Dogovor je sklopljen i pre samog otvaranja ponuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari