Opozicione stranke i pokreti: Dačić i Marković da podnesu ostavke ili suspenduju funkcije 1Foto: Beta/Milan Obradović (arhiva)

Grupa opozicionih stranaka i pokreta pozvala je danas predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića i predsednika Skupštine Jagodine Dragana Markovića Palmu da podnesu ostavke ili suspenduju obavljanje državnih funkcija do pravosnažnog okončanja postupka pokrenutog u vezi sa optužbama da su umešani u podvođenje maloletnica.

„Pozivamo Vladu Srbije i državne institucije da ih, ako odbiju da se povuku, hitno smene sa pozicija koje sada zauzimaju. Neodrživo je da Dačić i Marković ostanu na funkcijama na kojima predstavljaju državu Srbiju nakon optužbi koje su protiv njih iznete“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Saopštenje su potpisale Narodna stranka, Državotvorni pokret Srbije, Pokret slobodna Srbija, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Građanska platforma i Šumadijska regija.

„Apelujemo na državne organe da što pre reše ovaj slučaj koji je izazvao veliko uznemirenje javnosti u Srbiji i regionu“, naglasile su te organizacije.

Potpredsednica Stranke slobode i prvade (SSP) Marinika Tepić iznela je tvrdnje da je Marković u Jagodini podvodio i „devojčice od 15, 16, 17 godina“ na „žurkama“ koje je organizovao, a kojima su navodno prisustvovali Dačić i drugi visoki čelnici Srbije kao i privrednici.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.