Opozicioni odbornik Jovanović: Pirot prestigao Niš po prosečnoj plati 1Foto: Niš moj grad

Odbornik koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša Branislav Jovanović ocenio je taj grad marginalizovan po prosečnoj plati.

Na jednoj strani imamo enormna primanja u Beogradu, pre svega u opštini Vračar, gde je prosek čak 127.503 dinara. Tu su i Savski venac i Novi Beograd. S  druge strane, Niš je čak i iza manjih gradova po zaradama”, rekao je Jovanović.

On je precizirao da je Pirot pretekao Niš jer je prosečna plata u avgustu u tom gradu  iznosila 73.190, a u Nišu 72.291 dinar”.

“U Niškoj Banji je prosečna plata svega 58.069 dinara”, rekao je Jovanović.

 On ie konstatovao da se u Leskovcu  gradi velelepni stadion, dok je u Nišu kao bomba odjeknula vest da će građani od gradskog rukovodstva dobiti novogodišnju jelku kod “Delta planeta”.

“Gradovi u okolni Niša rešavaju problem kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, nalaze strateške partnere za Parking servis i Akva park, a niški čelnici se još uvek bave parkovima, zelenilom i krpljenjem rupa. Ništa od kvantaške pijace, azila za pse, Ekspo centra, deponije, mostova, izmeštanja pruge, botaničke bašte, novih fabrika, bulevara, ambulanti, škola, obdaništa…”, kazao je Jovanović.

Odbornik iz redova opozicije je konstatovao da je nedavno počela rekostrukcija Infektivne klinike koja je bila u centru pažnje poslednjih godina.

“Najveći problem u gradu je, ipak, zapušteno porodilište. To je pokazalo i istraživanje korisnika usluga Kliničkog centra. Na sednici Skupštine nam je obećano da će se to rešiti, ali još uvek ništa od toga”, rekao je Jovanović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari