Opozicioni Poslanici: Srbiji preti totalni medijski mrak 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Poslanica poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije Slavica Radovanović izjavila je danas da je set predloženih medijskih zakona „vrlo loš i da nije po demokratskim principima“.

Ona je ocenila da će, ako bude usvojen Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Srbija biti u totalnom medijskom mraku, jer bi se na taj način eliminisali preostalni nezavisni elektronski mediji.

„Mi smo svakako i sada u mraku jer kontrolišete sve medije i prave informacije do ljudi teško dolaze, ali, na svu sreću RTS prenosi ova naša skupštinska zasedanja tako da je ovo prilika da građani bar na ovaj način čuju i vide ono što mi imamo da im kažemo i ono što je slika i prilika realnog dešavanja“, rekla je Radovanović u Skupštini Srbije tokom razmatranja amandmana podnetih na Predlog zakona o javnom informisanju i medijima.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da ove medijske zakone donosi isti režim koji je doneo najsramotniji Zakon o informisanju 1998. godine i podsetio da je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić tada bio ministar informisanja.

„To je isti čovek koji je kazao – kad tad osvetiću se Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje ’Dnevni telegraf’“, rekao je Milivojević.

Na dnevnom redu sednice su predlozi zakona o javnom informisanju i medijima i o elektronskim medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari