Opredeljeno oko 312 miliona dinara za listove na jezicima nacionalnih manjina 1Foto: vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je prekjuče ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina, čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 312 miliona dinara, što je za 12 odsto više nego u prethodnoj godini, saopštila je Pokrajinska vlada.

Reč je o 22 lista koje izdaje devet izdavačkih kuća – Mađar So, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

– Informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajnijih prioriteta Pokrajinske vlade. Vojvodina pokazuje snagu i rešenost da brine o nacionalnim manjinama i očuvanju njihovog identiteta, kazao je predsednik Mirović. Uspeli smo da ukupnu vrednost ove podrške koja je 2016. godine, kada smo formirali Pokrajinsku vladu, iznosila 264 miliona dinara uvećamo na 312 miliona dinara, izjavio je predsednik Mirović.Direktor Novinsko izdavačke ustanove „Hlas ljudu“ Samo Žjak zahvalio se predsedniku Miroviću na podršci jer, kako je rekao, „tradicija duga 75 godina ne bi postojala bez pomoći i podrške“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.