Pokrajinska vlada dodelia 490 miliona dinara za 22 manjinska lista 1Novine, štampa, mediji, print

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je danas ugovore za sufinansiranje listova na jezicima nacionalnih manjina čiji su osnivači nacionalni saveti, vredne 490 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz pokrajinske vlade, Miloševićeva je rekla da je informisanje na jezicima nacionalnih manjina jedan od najznačajnijih prioriteta vojvođanske vlade, i da su u njenom aktuelnom sazivu ova sredstva uvećana dvostruko – sa 264 miliona na ukupno 490 miliona dinara, odnosno četiri miliona evra.

„Vojvodina kao multietnička i multikonfesionalna sredina jeste naše zajedničko kulturno nasleđe, koje mora da se čuva, neguje i razvija, a samim tim i informisanje na jezicima nacionalnih zajednica – nacionalnih manjina kao deo toga“, navela je Milošević.

Kao i prethodnih godina, ugovori su uručeni za 22 lista iz devet izdavačkih kuća – Mađar so, Het nap, Hlas ljudu, Libertatea, Ruske slovo, Hrvatska riječ, Bunjevački informativni centar, Ridne slovo i Makedonski informativni i izdavački centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari