Optuženi: Kajem se zbog pretnji uredniku Danasa 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Kajem se, popio sam osam rakija kada sam to napisao – rekao je danas u Višem sudu u Beogradu Dejan Ivković iz sela Mirosaljci kod Lazarevca, koji je optužen da je u komentarima na Fejsbuk stranici portala Cenzolovka 2016. godine izneo niz pretnji i psovki na račun glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Draže Petrovića.

Optuženi je na današnjem glavnom pretresu priznao krivicu a tužilaštvo je predložilo da mu se zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti izrekne kazna od jedne godina zatvora, uslovno na tri godine.

Takođe, zamenik tužioca je zatražio da se Ivkoviću zabrani prilazak Petroviću i njegovom mestu prebivališta (u razdaljini od 200 metara) na godinu dana, kao i da mu se oduzme hard disk računara.

– Pretio sam, znam šta sam napravio. Ja sam i pred policijom rekao da sam idiot, da to nisam mislio, nije to moj rečnik, rekao je Ivković.

Sudski veštak je utvrdio da je Ivković u trenutku izvršenja krivičnog dela bio smanjeno uračunljiv, ali ne toliko da ne zna šta radi.

Ivković je na suđenju rekao da „nema ništa lično protiv Draže“ i da bi u tom stanju „napisao isto to i na račun predsednika Republike“.

Portal Cenzolovka podneo je prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal MUP-a protiv Ivkovića zbog iznošenja pretnji u Fejsbuk komentarima ispod intervjua sa Petrovićem.

Optuženi je između ostalog napisao da „moli boga da dobije odrešene ruke pa da se jurimo“ i da je „spremio set noževa a i konopce kvazi rodoljubima Srbije i izdajicama svoje zemlje za koje nema milosti“.

Izricanje presude Dejanu Ivkoviću je zakazano za 11. oktobar.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Optuženi: Kajem se zbog pretnji uredniku Danasa”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.