Optužnica protiv šestorice okrivljenih zbog ubistva u ugostiteljstkom objektu u Mladenovcu 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv šestorice okrivljenih da su 28. agvusta 2023. godine, u ugostiteljskom lokalu u Mladenovcu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili osobu posle nesuglasica oko naručivanja pesama od muzičara.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenima Marku P, Bojanu P, Milošu J. i Danijelu S. na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se Marko S. i Saša S. terete za krivično delo učestvovanje u tuči.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Marku P, Bojanu P, Milošu J. i Danijelu S. produži pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Bojanu P. i zbog opasnosti od bekstva.

U odnosu na okrivljenog Miloša J. tužilaštvo je sudu predložilo da mu izrekne meru bezbednosti obavezno prihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja veštaka o njegovom duševnom zdravlju proizlazi da boluje od duševne bolesti, navodi VJT.

Postoji opravdana sumnja da je Marko P. 28. avgusta 2023. godine oko 23:30, sedeći za stolom do muzike sa ostalim okrivljenima u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu, najpre ušao u raspravu sa D. A. jer mu u više navrata nije dozvoljavao da naruči pesmu od muzičara.

U saopštenju se navodi da je D. A. sedeo za drugim stolom, u društvu sina i bratanca, koji su pokušali da smire situaciju.

Ubrzo je došlo do fizičkog napada osumnjičenih na D. A, kojeg su tukli pesnicama, nogama, pivskim flašama, usled čega je on pao na pod, a okrivljeni su nastavili da mu zadaju udarce.

Kada je sin V. A. prišao da pomogne ocu, osumnjičeni su i njemu zadali više udaraca, usled kojih je zadobio lake telesne povrede.

Tužilaštvo navodi da je D. A. preminuo na licu mesta, a osumnjičeni su napustili lokal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari