Orbović: Aleksandar Obradović nije tražio pomoć sindikata

Ostavite komentar


  1. trebao je onaj jedan poziv iz zatvora što ima pravo da potroši da javi Orboviću da mu treba zaštita. E moj Orboviću zato se isčlanjujemo iz sindikata jer vi niset obavešteni o nečemu što ne silazi iz medija već pola godine.

  2. Da li je moguce da je ovaj covek jos uvek aktivan.?I to sta i gde on jos radi se zove -sindikat ? Pa on je pravi raritet. Bez njega se izgleda bas ne moze! Nezamenljiv!!!!!

  3. Sindikati više nisu u stanju ni da organizuju prvomajski protest.
    Naravno, to sindikatima na pamet ne pada, ali bi zaista trebalo sačiniti jednu analizu rada sindikata u Srbiji, od najnižeg oblika organizovanja – sindikalne organizacije, pa do vrha sindikata. Kako funkcionišu sindikati na teritoriji, po gradovima i opštinama, po preduzećima i ustanovama. Privatni sektor ne postoji što se tiče sindikalnog delovanja.
    Nije ni čudo što se ljudi masovno iščlanjuju iz sindikata, na primer Samostalnog sindikata.
    Ja, na primer, da upadnem u neku nevolju na radu i u vezi sa radom, ni u ludilu se ne bi obratila sindikatu (Samostalnom), već bih, za sopstveno dobro, pronašla dobrog advokata.
    Pretpostavljam da je slično razmišljao i g. Aleksandar Obradović.

  4. Da li je dotični Orbovič upoznat sa značenjem reči sindikat?
    Od grčke reči „syndicos“ čije značenje se prevodi kao „onaj koji rešava problem“.
    Šta je Orbović „rešio“ ili pere ruke često kao što je preporučio vođa pre neki dan?

  5. Doklegod sindikati imaju vođe kao što je Orbović, teško radnicima.

  6. Pored toliko obrazovanih i daleko sposobnijih clanova Saveza samostaslnog sindikata Srbije Ljubisa Orbovic je jos uvek predsednik.Ocigledno je da je navedeni gospodin zaljubljen u udobnu fotelju i ogromna primanja u poredjenju sa primanjima ogromnog dela clanova navedenog sindikata, pa coveku ne pada na pamet da svoju funkciju prepusti nekom mladjem i sposobnijem.Sve ima svoj rok trajanja a rok Predsednika Orbovica je odavno istekao.

  7. Ne treba ni da traži. Sindikat bi trebalo odmah da krene u akciju čim primeti takav i sličan slučaj. Zato i postojite !
    Ali ne, vama treba napisati molbu, overiti kod notara … itd.
    Dok god sindikate plaća poslodavac, to nije sindikat nego interesna grupa koja gleda kako da se ovajdi. Zabole sindikalce za radnike.

  8. A kojem sindikatu da se obrati. Svi sindikati u Krusiku su ynali i ynaju sta se desasva, ali svi su se lepo utalili. Imali susvoju kvotu za prijem radnika. Pozaposljavali, decu, strine, tetke, zene.Dobili su sve moguce privilegije. Da li se takvim sindikatima vredi yaliti. A gospodo VECITI sindikalci, vi ste uvek sindikalci, a gde su vam radnici, firme?

  9. Koji sindikati??? Oni su tu samo za mazanje očiju radnicima!!!

  10. Svaki pravi sindikt ne bi čekao da se pomenuti obrati sindikatu nego bi ga pozvao i pitao treba li mu pomoć-Muka nam je od kojekavih Orbovića Stoiljkovićqa Veselinovića Ranke Savić i ostalih koji samo čuvaju svoje fotelje.Za uzbunjivače i radnike zabole ih neka stvar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.