Organizacija osoba sa invaliditetom predstavila projekat "Integritet" (VIDEO) 1Foto: Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom realizovala je projekat „Integritet“, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture, sa ciljem podizanja svesti o pravima osoba sa invaliditetom i povećanja njihove vidljivosti u javnosti.

Projekat je osmišljen povodom 10 godina od usvajanja UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, koju je potpisala i naša zemlja, navodi se u saopštenju.

Realizovan je kroz proizvodnju šest spotova i jednog dokumentarnog filma (u period jun – oktobar 2018.). Tema video-sadržaja su ljudska prava osoba sa invaliditetom i komunikacija kao preduslov za integraciju. Svrha projekta je da se podstakne pozitivno delovanje šire društvene zajednice prema osobama sa invaliditetomi da se smanje predrasude i stereotipi o osobama sa invaliditetom.

Javne ličnosti (novinari, muzičari, sportisti, voditelji) i osobe sa invaliditetom različitih kategorija invalidnosti, ostvarene u svojim aktivnostima,akteri su ovih medijskih sadržaja, dok je tema filma – komunikacija sa osobama sa različitim vrstama invalidnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari