Organizatori Kobasicijade najavili pravljenje kobasice duže od dva kilometra 1Foto: Pixabay/matthiasboeckel

Tradicionalna, 38. po redu Kobasicijada u mestu Turija u opštini Srbobran, biće održana od petka do nedelje, a organizatori su najavili da će napraviti kobasicu rekordne dužine 2.038 metara.

Kako je najavljeno, pored takmičenja u pravljenju kobasica, biće organizovano i takmičenje u brzom jedenju kobasica, kao i prigodan kulturno-umetnički program.

Organizatori su saopštili da su pripremili bogat program, te da očekuju veliki broj gostiju. Takođe, najavili su i da će pokušati da obore sopstveni rekord, pravljenjem kobasice dužine dva kilometra i 38 metara.

Prvog dana održaće se tradicionalno takmičenje u pravljenju kobasica, u sportskoj hali u Turiji, s početkom u 10,30 sati.

Svaka ekipa dobija po tri kilograma mesa sa slaninom i 10 metara creva, od čega treba da naprave kobasice, a od 13 časova, nakon svečanog otvaranja, počinje takmičenje u brzom jedenju kobasica.

U 17 časova počinje muzički program, a nastupaju Zorule i Veliki tamburaški orkestar Radio televizije Vojvodine.

Drugog dana manifestacije, u subotu, od 11 časova, nastupaju KUD-ovi, a sat kasnije sledi iznošenje najduže kobasice. Tog dana, u 19 časova, program se zatvara koncertom estradnog umetnika Saše Matića.

U nedelju, poslednjeg dana manifetacije, nasupa KUD Bard u sportskoj hali. Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Srbobran.

Nastupiće pevač Saša Matić, kao i ansambl Zorule i Veliki tamburaški orkestar Radio-televizije Vojvodine, navodi se u saopštenju.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari