Osam Palestinaca ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu na koledž za obuku 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Osam Palestinaca je ubijeno u nedelju u izraelskom vazdušnom napadu na koledž za obuku u blizini grada Gaze koji je korišćen za distribuciju pomoći, rekli su palestinski svedoci, dok su izraelski tenkovi napredovali prema gradu Rafi na jugu enklave, javlja Rojters.

Napadom je pogođen deo stručnog koledža koji vodi palestinska agencija UN za izbeglice UNRWA, koja sada pruža pomoć raseljenim porodicama, rekli su svedoci.

„Neki ljudi su dolazili po kupone, a drugi su raseljeni iz svojih kuća i sklonili su se ovde. Jedni su punili vodu, drugi su primali kupone i odjednom smo čuli da nešto pada. Pobegli smo“, rekao je Mohamed Tafeš, jedan od svedoka.

Rojtersov fotoreporter je video potpuno srušenu nisku zgradu i tela umotana u ćebad, položena pored puta, pre nego što busu odneta.

„Izvukli smo mučenike (ispod ruševina), jednog koji je prodavao hladna pića i drugog koji je prodavao peciva i druge koji su delili ili primali kupone“, rekao je Tafeš, navodeći da ima desetak povređenih, ali da nisu životno ugroženi.

Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev za komentar, navodi Rojters.

Žilijet Tuma, direktorka komunikacija UNRWA, rekla je da agencija ispituje detalje prijavljenog napada prije nego što objavi više informacija.

„Od početka rata, zabelježili smo da je skoro 190 naših zgrada pogođeno. To je velika većina naših zgrada u Gazi“, rekla je ona.

U početka invazije Izraela na Pojas Gaze ubijena su ukupno 193 člana tima UNRWA, navela je Tuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari