Oslobađajuća nepravosnažna presuda za ubistvo vlasnika Tehničkog pregleda "Perić" iz Žitorađe kod Surdulice 1Viši sud u Vranju, foto: Dušan Pešić/Danas

Presudom Višeg suda u Vranju, V. P. (37) iz okoline Vladičinog Hana oslobođen je optužbe da je ubio Predraga Perića (47), vlasnika Tehničkog pregleda „Perić“ iz sela Žitorađe kod Surdulice.

Podsetimo, ubistvo se dogodio u julu 2017. godine, u selu Žitorađe, kada je ispred objekta tehničkog pregleda, u kojem je Perić živeo sam, njegovo beživotno telo pronađeno u lokvi krvi, nekoliko desetina metara od puta Vladičin Han – Surdulica.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju podiglo je optužnicu protiv V. P. u decembru 2018. godine, „zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo“.

On je optužen da je to delo počinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema navodima optužnice, optuženi je, navodno, 23. jula 2017. godine, između 3.00 i 3.30 časova posle ponoći, u svom selu, ispred Tehničkog pregleda u vlasništvu oštećenog, „iz koristoljublja lišio života sada pokojnog Perića“.

Optuženi je oslobođen zbog nedostatka dokaza, a oštećena strana i tužilaštvo na ovu nepravosnažnu presudu imaju pravo žalbe, i u tom slučaju o njoj će odlučivati Apelacioni sud u Nišu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari