Osmani sa zvaničnicima kosovskih i međunarodnih bezbednosnih insitutucija 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je danas sa najvišim zvaničnicima domaćih i međunarodnih bezbednosnih organizacija na Kosovu o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u zemlji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednice Kosova, ona se srela sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova Dželjaljom Svečljom, direktorom Policije Kosova Samedinom Mehmetijem, direktorom Obaveštajne agencije Kosova Petritom Ajetijem, ministrom odbrane Armendom Mehajem, šefom misije EULEKS-a Larsom Gunarom Vigemarkom i komandantom KFOR-a general-majorom Frankom Federicijem.

„Predsednica Osmani je naglasila da Kosovo ne narušava bezbednost, samo primenjuje zakon, dok Kosovska policija vodi računa o bezbednosti svih građana bez razlike“, kaže se u saopštenju i dodaje da je pohvalila rad policije koja, kako je rekla, dokazuje profesionalnost u održavanju javnog reda i bezbednosti.

Dodaje se da je kosovska predsednica ponovila stav da je Srbija izvor destabilizacije u regionu, pozivajući međunarodnu zajednicu da se suprotstavi takvom pokušaju, kao i podsticanju diskursa, „čiji izvor nije samo u Srbiji, već i u Rusiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari