Sa kim će se Šolc i Makron još sresti osim s Vučićem: I predsednica Kosova Vjosa Osmani sa dvojicom državnika 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Osim predsednika Srbije, Aleksandar Vučića, koji bi prema najavama trebao da se na samitu Evropske političke zajednice u Pragu, sastane sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, sa dvojicom državnika srešće se i predsednica Kosova Vjosa Osmani.

Kako navode izvori prtala koha.net, jedna od tema sastanka biće i dijalog Kosova i Srbije.

Kosovska predsednica je od juče u Pragu gde na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fijale, učestvuje na prvom samitu Evropske političke zajednice.

Kako je ranije najavljeno iz njenog kabineta, predsednica Kosova će sa učesnicima samita u Pragu razgovarati o članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama kao i o „nepokolebljivoj posvećenosti“ Prištine evroatlantskim integracijama „kao garanciji održivog mira u regionu i šire“.

Susret sa Šolcom i Makronom očekuje danas i predsednika Srbije, a tema će, između ostalog, kako se očekuje biti i  Kosovo i Metohija.

Evropska politička zajednica je platforma za političku koordinaciju kreirana na osnovu predloga francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Inicijativa ima za cilj promovisanje dijaloga i saradnje o pitanjima od zajedničkog interesa, jačanje bezbednosti, stabilnosti i prosperiteta u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari