Osnovana Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije 1Foto: wikipedia

Vlada Srbije je donela odluku o osnivanju Visoke škole strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, izjavio je ministar prosvete Branko Ružić, dodajući da se ovom odlukom rešava pitanje formalnog obrazovanja pilota, kontrolora leta i inženjera održavanja vazduhoplova u okviru državnog sistema obrazovanja.

„Visoka škola strukovih studija vazduhoplovne akademije prve studente će primiti već od oktobra, a plan je da u naredne tri godine bude upisano 216 studenata na osnovnim i 144 na master studijama. Uprkos dugoj tradiciji školovanja ovih profila u Srbiji, oni nikada do sada nisu bili u sistemu državnog obrazovanja“, objasnio je ministar.

Visoka škola strukovnih studija vazduhoplovne akademije u Beogradu, će uz srednju Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu i Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu činiti Vazduhoplovni trening centar za srednje i visoko dualno obrazovanje. Ovaj centar će biti jedinstven u Evropi i objediniće obrazovanje i obuku kadrova za vazduhoplovstvo i avio-industriju – od pilota, kabinskog osoblja, aviomehaničara, kontrolora leta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari