Osnovci iz Bugarske i Turske gosti svojih vršnjaka u Bujanovcu u okviru programa "Erasmus plus" 1Gosti sa predsednikom Opštine Bujanovac. Foto:Grad Bujanovac.

Učenici osnovnih škola iz Bugarske i Turske u naredna dva dana će sa svojim vršnjacima iz Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu realizovati više radionica iz oblasti prirodnih nauka i likovne umetnosti u okviru „Steam powered“ edukacije u obrazovanju.

Ovo je treći susret osnovaca i tri zemlje, koji će u Bujanovcu biti u prilici da kroz oglede iz domena hemije i fizike na drugačiji način upoznaju prednosti učenja.

Kako je za Vranje NEWS izjavio direktor bujanovačke škole Nenad Tasić „nauka nije bauk i ogledi koje su pripremili naši nastavnici imaju za cilj da upravo to pokažu“.

Pored proučavanja fenomena iz prirodnih nauka u okviru programske likovne radionice biće proučavano slikarsko delo Pabla Pikasa i kubizam kao pravac u ovoj umetnosti. Đaci će biti u prilici da crtaju portrete pomoću najjednostavnijih geometrijskih figura.

Biće održana i ekološka radionica u okviru koje će biti sađeno dekorativno sobno cveće o kome će učenici biti u prilici da se upoznaju kako se gaji, održava i čuva ova vrsta biljaka.

Povodom organizovanja ovog nesvakidašnjeg projekta obrazovne mobilnosti, prijem za goste iz Bugarske i Turske, kao i za domaćine priredio je predsednik Opštine Bujanovac Nagip Arifi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari