Osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori kod istražnog sudije 1Foto: FreeImages/ Clyde Steven

Državljani Srbije koje Specijalno tužilaštvo Crne Gore sumnjiči za pripremanje terorističkih napada privedeni su kod istražnog sudije Višeg suda Miroslava Bašovića, koji nakon saslušanja treba da odluči o daljem pritvoru, javlja TVCG.

Šestoro od 20 državljana Srbije uhapšenih u noći između subote i nedelje, zbog sumnje da su planirali da zauzmu prostorije Skupštine Crne Gore i napad na visoke državne funkcionere, među kojima i premijera Mila Đukanovića, pušteno na slobodu nakon saslušanja, dok je za ostalih 14 određen pritvor. 

Iz Specijalnog tužilaštva su naveli da se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. 

Nezvanično, kako navodi RTCG, kao glavni organizatori označeni su bivši komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić i Aleksandar Sinđelić, a traje istraga o upletenosti još nekih lica, čiji identitet za sada nije poznat, za koje se osnovano sumnja da su finansirali i logistički omogućili formiranje grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari