Otac Dade Vujasinović: Sramota je za Srbiju da su ubili tako divno stvorenje 1Foto: Vikipedija/A. Vujasinović

Roditelji ubijene novinarke Dade Vujasinović tvrde da iza svega stoji država, ali zbog višedecenijske manipulacije informacijama, ne očekuju da ikada dobiju odgovore na pitanja ko je pucao u Dadu Vujasinović i po čijem nalogu.

U razgovoru za N1, otac Radislave Dade Vujasinović, Radislav Vujasinović, 25 godina nakon njene smrti, i danas se živo seća scene koju je zatekao u stanu u kome je ubijena njegova ćerka .

„To nije moralo da traje toliko dugo da smo mi prihvatili verziju koja je bila tada servirana. Samoubistvo, jer mi kad smo došli kući, zatekli smo haos ovde. Haos. Ispreturano sve. Prema tome, neko ko hoce da izvrši samoubistvo to ne bi radio“, rekao je Vujasinović.

On se seća i da su pramenovi kose bili na trosedu i to na nekoliko mesta.

„Čuperci kose, znači da je ona odmah… ženska osoba, neko kad je, prvo je uhvati za kosu i vuče gde je trebalo da je dovuče, tamo gde je egzekucija izvršena. Egzekucija je izvršena u fotelji“, kaže on.

Nakon prvog izveštaja, dodaje Vujasinović, porodica je, po savetu, angažovala stručnjaka balističara i sudskog medicinara.

„Oni su izvršili uviđaj i napravili i taj sudske medicine doktor pronašao je na stranici od fotelje tragove prstiju krvi. I onda je uzet uzorak. I pošto je balističar iz policije, predložio da krvna grupa ide na isptiivanje u institut u Novi Sad“, navodi on.

Vujasinovć kaže da je tamo utvrđeno da se radi o dve krvne grupe.

„Jedna krvna grupa na sedištu od fotelje gde je Dada skončala je nulta krvna grupa, to je njena, a druga je krvna grupa A“, kaže Vujasinović.

On navodi da je tadašnji načelnik Generalštaba Momčilo Perišić u kasnijem intervjuu za Dugu, rekao da su Dadu ubili „zlotvori našeg naroda“.

„Dadu mi ne možemo da vratimo. Međutim, sramota je za Srbiju i srpski narod da su ubili jedno tako divno svorenje. Jedno istinoljubljivo stvorenje koje je samo za istinu živelo“, rekao je Vujasinović, a prenosi N1.

„Jedan načelnik Generalštaba, sa kojim je Dada kontaktirala i ima u jednoj knjizi intervju sa njim, sigurno je znao o čemu priča“, ocenjuje Vujasinović.

Upitan zašto je ogorčen na novinare Vujasinović je odgovorio zato što su novinari sahranili Dadu po stotinu puta.

Koji novinari? Sada recite, koji novinari?, upitai je otac Dade Vujasinović.

On kaže da je Dada Vujasinović imala želju da bude novinar, ali da se pokajao jer, kako kaže, nije znao „u koju baru je upala“.

U trenutku kad je ubijena, dodaje on, radila je na temu šverca oružja u Sandžaku.

„U zelenoj fascikli je bila sva ta dokumentacija koju je imala i koja je nestala, jednostanvo je nestala“, naveo je Vujasinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari