"Otadžbina zove južnjake": Stigli novi pozivi za vojnu vežbu Vranjancima 1foto FoNet/Vojska Srbije

Na adrese vojnih obveznika iz Vranja i susednih opština poslednjih dana stižu vojni pozivi za „obavezno odazivanje na dvanaestodnevnu vojnu vežbu koja se održava u Vojnoj bazi JUG“, potvrdili su sagovornici Danasa.

U pozivima se navodi da su vojni obveznici rezervnog sastava Vojske Srbije obavezni da se jave u Vojnu bazu JUG kod Bujanovac, gde će kako je rečeno novinaru Danasa boraviti „svakoga dana od sedam do petnaest sati“.

Vojni pozivi se odnose i na vojni objekat u Surdulici, gde se „obavlja vojna obuka pripadnika tehničkih jedinica“ u trajanju od deset do petnaest dana.

„Poziv za vojnu vežbu dobio sam drugi put za redom i moram da se odazovem, iako radim, ali ne znam ko će mi nadomestiti i kolike su dnevnice“, kaže za Danas jedan od Vranjanaca koji je dobio poziv za Vojnu vežbu na Bazi JUG kod Bujanovca koja počinje 3. maja.

Sagovornici Danasa kažu da „ne mogu da provere da li će tokom dana imati obezbeđenu ishranu u vreme trajanja vežbe“, kao i „kako će biti organizovan prevoz do objekata u svakodnevnom odlasku i povratku“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari