Otkud Draža i Tito za istim stolom u udžbeniku istorije za osmi razred?

Ostavite komentar


  1. Ko god pročita tekst biće mu sve jasno da je ovo iskrivljena istorija kojom uče naše unuke . Niko drugi do naslednika četnika , srpskih kvislinga Draže Mihailovića saradnika sa Nrmačkim okupatorom Jugoslavije.Revizija istorije od strane naslednika kvislinga a nazovi istoričara pošto poto žele da ospore istorijske činjenice i da prikažu da su u borbi protiv nacista bili četnici i Draža mihailović uz partizanski pokret koji su pokrenuli komunisti sa Josipom Brozom Titom .Partizane i partizanski pokret u Jugoslavijia su jedino priznali saveznici kao jedine borce za oslobođenje Jugoslavije od Nacističke Nemačke .Saveznici , sile pobednice su bile Amerika, Sovjetski Savez i Engleska . Zloupotreba ilustratora , jedinog sastanka o zajedničkoj borbi Partizana i Četnika nikada nije ostvarena jer su se Četnici okrenuli protiv Partizana i sopstvenog naroda a na strani Nemaca .Da smo kojim slučajem mormalna država zbog ovakvih prekrajanja istorije ova knjiga iz istorije ne bi nila ni štampana a pisac ovog teksta bi bio krivično gonjen i osuđen .Ovo je više od skandala , ovo je genocid nad svešću potomstva u Srbiji .

  2. Najveca BUDALASTINA. Partizani na celu sa Titom su bili jedini i pravi borci protiv fasista. Dok su Draza i cetnicka horda vise poubijali Srba od samih Nemaca. Radikalske bitange, sad zele da zamagle istoriju, takodje da podele i zavade srpski narod. Jer tako mogu lakse da vladaju.

  3. Partizani na čelu sa najvećim sinom naših naroda i narodnosti su od tkz. oslobođenja pobili više Srba u ratu za vlast koja im je bila bitna, a Srbi su tu bili ,elemenat za konačni obračun sa velikosrpskom hegemonijom. Istorija treba da se očisti od komesarskih doktrina i da bude svedok nepristrasnost vremena a partizana bajka. S poštovanjem!

  4. Jugoslovenska vojska u otadžbini i tj. njen general Dragoljub Mihailović odlikovani su i od strane Francuza i SAD-a. Josip Broz Tito, austrijski kaplar koji je aktivno učestvovao u I ratu u zločinima nad srpskim narodom bio je obična podružnica Staljinove partije. Žalosno je što isti oni koji, citiram Z. Kesica :“kmee kamere EU“ toliko veličaju produženu Staljinovu ruku, a nepravedno optužuju generala koji je bio saveznik Francuza i Amerikanaca. Mi danas imamo političke potomke staljinizma koji teže NATO-u. Neverovatno!

  5. Ne mogu ja da naucim onog koji to nece….
    U selu Struganiku,u kuci Zivojina Misica….(ako ste pismeni procitajte knjige).

  6. I šta je tu problem?Gde je revizija istorije?Ko je prvi put oslobodio Čačak ko je jurišao na Kraljevo,Višegrad…?Revizije se uplašio i komentarisao neko ko nezna gde su Brajići i šta je tamo bilo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.