Otmičari koji su juče oteli autobus sa 32 dece i dva nastavnika, tražeći da se poboljšaju uslovi školovanja u Centru za dnevni boravak u siromašnom predgrađu Manile, oslobodili su taoce i predali se policiji. Jedan od otmičara, direktor Centra Jun Dukat, koji je tražio besplatan smeštaj i obrazovanje za 145-oro dece u tom centru, po izlasku iz autobusa predao je policiji dve bombe.

Otmičari koji su juče oteli autobus sa 32 dece i dva nastavnika, tražeći da se poboljšaju uslovi školovanja u Centru za dnevni boravak u siromašnom predgrađu Manile, oslobodili su taoce i predali se policiji. Jedan od otmičara, direktor Centra Jun Dukat, koji je tražio besplatan smeštaj i obrazovanje za 145-oro dece u tom centru, po izlasku iz autobusa predao je policiji dve bombe. Policija je potom privela trojicu otmičara. Jedan od zahteva otmičara bio je i da se obrate medijima.
Otmičari su ranije oslobodili jedno dete koje je imalo temperaturu. Dukat je policiji odmah rekao da će se predati ako dobije obećanje da će 154 dece koja se nalaze u celodnevnom boravku u siromašnom predgrađu Tondo dobiti obrazovanje, preneli su lokalni mediji. On je takođe zatražio da se pojavi na televiziji i dobio je mobilni telefon kako bi mogao da se direktno uključi u program.
– Žao mi je što sam nasilno oteo ovu decu kako bih privukao pažnju Filipinaca da vide političku realnost. Korupcija vlada zemljom. Pozivam filipinski narod da zaustavi truli politički sistem. Ne poveravajte političarima svoju budućnost. Niko vam ne može pomoći osim vas samih – rekao je Dukat u govoru koji je trajao petnaestak minuta.
Dukat je najverovatnije isti onaj čovek koji je krajem 1980-ih oteo dvojicu sveštenika posle rasprave oko izgradnje crkve. Kasnije se ispostavilo da je oružje bilo lažno i niko nije povređen. Lokalni mediji prenose i da se neuspešno kandidovao za Kongres 2001. godine i da je pre tri godine otvorio centar u Tondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari