Otvoren Sajm sporta u Kragujevcu 1Foto: grad Kragujevac

Na kragujevačkom Šumadija sajmu otvoren je danas Sajam sporta, koji se 28. i 29. januara odvija pod sloganom „Moj grad,moj klub”. Organizatori manifestacije su Šumadija sajam, Sportski savez grada Kragujevca, SPD Radnički, FK Radnički, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

Na sajmu se predstavilo 27 izlagača, među kojima su i udruženja, klubovi i savezi, kao i šest komercijalnih izlagača.

Posle višegodišnje pauze, na kalendar sajamskih manifestacija u Kragujevcu „vraćen” je Sajam sporta, koji okuplja sportske klubove, uspešne sportiste i na najbolji način promovisao odlične rezultate koje su kragujevački sportisti postigli tokom prišle godine.

Sajam je otvorio gradonačelnik Nikola Dašić, a svečanosti povodom otvaranja prisustvovali su i predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje, Dragan Ristić, paraolimpijac kluba „Čika Mata” i vaterpolisti kragujevačkog „Radničkog”.

– Mi danas živimo u specifičnom vremenu u kome deca veliki deo vremena provode pred ekranima i jako je bitno da u našim šampionima imaju uzore. Ponosno ističemo činjenicu da je Kragujevac grad superligaša, rasadnik talenata, velikih sportskih imena, grad šampiona i olimpijaca, izjavio je gradonačelnik Dašić.

Otvoren Sajm sporta u Kragujevcu 2
Foto: Šumadija sajam

Po njemu Kragujevački sport ostavlja ozbiljan pečat u srpskom sportu i pravi odlične rezultate, a ova manifestacija upravo treba da okupi sve te ljude koji treniraju ili rade u sportu, da ih zbliži, promoviše na pravi način i promoviše vrednosti zdravog života.

– Kragujevac je danas bogatiji za još jednu sajamsku manifestaciju koja ga na najbolji mogući način promoviše, kazao je direktor Šumadija sajma, Aleksandar Lazović, napomeuvši da kalendar sajamskih manifestacija otpičinje „sa šampionskim sajmom kroz promociju naših sportskih klubova”.

Za njega, ima šta da se promoviše, čime da se ponosimo i šteta bi bilo da se to ne okupi na jednom mestu i ne ovekoveči kroz jednu ovakvu manifestaciju kao što je Sajam sporta.

– U narednom periodu očekuju nas velika ulaganja u sportsku infrastrukturu. Očekuju nas i mnogo veća ulaganja u rad sa decom. Zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije ponudićemo besplatne treninge za osam sportova za decu. U pitanju je muška odbojka, ženska košarka, muški rukomet i pet borilačkih sportova. Na ovaj način nudimo mogućnost tim spotovima koji su imali problema sa regrutnom bazom, da ih promovišemo i omasovimo, naglasio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Otvoren Sajm sporta u Kragujevcu 3
Gradonačelnik Dašić u sajamskom ping-pong duelu Foto: Grad Kragujevac

Kada je reč o sportskoj infrastrukturi, on je podsetio da su u planu su mnogo veći i ambiciozniji projekti.

– Atletska staza je jedan od njih. Radimo ubrzano na nalaženju odgovarajuće lokacije. Svakako je reč o projektu od nacionalnog interesa zbog čega ćemo imati i pomoć države u njegovoj realizaciji, kazao je Stevović, pobrojavši još i proces pripreme javne nabavke za Skejt park u Velikom parku, projektovanje nove sale za borilačke sportove u Velikom parku, priprema projekta novog poligona za pse i projekta uređenja Šumaričkog jezera.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.