Otvorena nova fabrika u Sremskoj Mitrovici 1Foto: mitrovica.info

Svečanim presecanjem vrpce, u Sremskoj Mitrovici je otvorena fabrika “Belt” u kojoj će se proizvoditi armaturne mreže.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, otvaranju su, pored čelnika lokalne samouprave, prisustvovali i ministri Vlade Srbije Tomislav Momirović i Branislav Nedimović.

“Svedoci smo da danas gradimo fantastične auto-puteve, brze pruge, aerodrome, ali ako ne gradimo i ne ojačamo domaće privatne kompanije koje će izdržati krizu koja je pred nama, kao što su se prevazišle i krize koje su ostale u decenijama iza nas, nećemo ispuniti glavni cilj, a to je moderna i ekonomski jaka Srbija”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, nakon otvaranja fabrike “Belt”.

“Kompanija Belt je jedna od takvih kompanija koja radi i posluje od 1991. godine, koja baštini jake porodične vrednosti, koja će i u budućnosti nastaviti da upošljava nove radnike i na pravi način predstavlja našu industriju širom Evrope”, naglasio je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je Sremska Mitrovica doživela neverovatne promene u prethodnim godinama, a tokom sledeće nedelje biće raspisan tender i za proširenje luke.

Realizacija ovog projekta predstavlja ozbiljnu podršku industriji u ovom delu zemlje, u vrednosti od 42 miliona evra i radiće se zajedno sa partnerima iz Evropske investicione banke i Svetske banke.

Vlasnik kompanije “Belt” Tomislav Beloica, kao i predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica Vladimir Pavlović ovom prilikom su se složili da se zahvaljujući efikasnoj i odgovornoj lokalnoj samoupravi može očekivati još novih investicija.

Kompanija “Belt” iz Kraljeva uz pomoć najsavremenije svetske tehnologije u oblasti proizvodnje armaturnih mreža, binor nosača i obrađenog betonskog gvožđa za kratko vreme postala je lider na tržištu Srbije i regiona.

Od 2020. godine ulaže u nove proizvodne pogone u Kraljevu, Krnješevcima, a od prošle godine i u Sremskoj Mitrovici.

Nova fabrika u Sremskoj Mitrovici u prvoj fazi zapošljava oko 30 radnika sa tendencijom proširenja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari