Otvorena renovirana biblioteka SANU

Ostavite komentar


  1. Raduje me što je renovirana Bilioteka SANU. Ali me ne raduje što je njen upravnik Miro Vuksanović. Da objasnim zašto. Gospodin Miro Vuksanović godinama je istovremeno bio upravnik Bilioteke Matice srpske u Novom Sadu i upravnik Biblioteke SANU u Beogradu. Kako je bilo moguće da jedan te isti čovek bude upravnik dve najznačajnije i najveće srpske biblioteke (posle Narodne biblioteke Srbije)? Da li je tako nešto bilo zakonito? Kako je moglo da bude zakonito da upravnik Biblioteke Matice srpske zasnuje radni odnos u Biblioteci SANU kada je već bio zaposlen? Pa čak ako je bilo i zakonito, kako je posao upravnika mogao valjano da obavlja u isto vreme kada je posao upravnika u samo jednoj velikoj biblioteci više nego zahtevan, složen i odgovoran. Kako je posao mogao valjano da obavlja istovremeno u Novom Sadu i u Beogradu, da li je imao dvojnika koji je umesto njega svakodnevno putovao u Beograd? Ta Vuksanovićeva želja da bude istovremeno u dva grada najbolje se vidi po tome što je sada i predsednik Upravnog odbora Biblioteke Matice srpske. Halavosti nikad kraja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.