Radnici javnog preduzeća Toplifikacija obratili su se javnosti putem otvorenog pisma, u kojem izražavaju nezadovoljstvo postupanjem vršioca dužnosti direktora, Zorana Repedžića (SNS), postavljenog u martu ove godine.

Ovo pismo, potpisano od strane 55, od ukupno 98 zaposlenih, poslato je i potpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću, gradonačelniku Požarevca, Miomiru Iliću (SPS) i samom Repedžiću. Zaposleni tvrde da njihovo pismo nema političku pozadinu i da nije reakcija na krivičnu prijavu koju je Repedžić nedavno podneo protiv N.N. lica, zbog više nezakonitosti u poslovanju od 2006. do 2012. godine.

Potpisnici smatraju da Repedžićevo ponašanje prema zaposlenima predstavlja povredu njihovog dostojanstva, ugleda, ličnog i profesionalnog integriteta. – Od svog prvog radnog dana, Repedžić je počeo sa neselektivnim, neosnovanim i ničim izazvanim verbalnim napadima na zaposlene, grubo ih optužujući za samo njemu znane zloupotrebe u dosadašnjem radu – stoji u ovom pismu. U njemu se navodi da je v.d. direktor okupio višečlanu ekipu „samozvanih stručnjaka“, koji u preduzeću borave i van radnog vremena i vrše neovlašćeni uvid u dokumentaciju i arhivu firme.

– Postoji još mnogo pitanja na koja bismo želeli da obijemo odgovore: od samovoljnog raspolaganja imovinom preduzeća, preko ličnih promocija Repedžića u radno vreme i u službenim prostorijama firme, pa do politike zapošljavanja koja se trenutno sprovodi. Po pravilu, ona se ogleda u slučajnom ili namernom prijemu ljudi koji su nedavno sporazumno raskinuli radni odnos u NIS-u i pri tome uzeli novčane otpremnine, što je, uostalom, slučaj i sa samim Repedžićem – stoji u pismu. Ono je dostavljeno i članovima Nadzornog odbora Toplifikacije, Gradskom veću i šefovima odborničkih grupa u Skupštini grada.

Ko nije potpisao

U otvorenom pismu navedeno je da su neki zaposleni na godišnjem odmoru van grada, pa zato nema njihovih potpisa. Takođe, navedeno je da potpisi nisu traženi ni od devetoro radnika koje je Repedžić nedavno zaposlio u Toplifikaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari