Jako nevreme koje je pogodilo Pocerinu u ponedeljak uveče, nanelo je veliku štetu matičnoj školi Dositej Obradović u Volujcu. Oluci nisu mogli da prime veliku količinu padavina, tako da je voda oštetila zidove na školi, a preti opasnost da se otkinu betonske ploče sa terase na spratu.

Jako nevreme koje je pogodilo Pocerinu u ponedeljak uveče, nanelo je veliku štetu matičnoj školi Dositej Obradović u Volujcu. Oluci nisu mogli da prime veliku količinu padavina, tako da je voda oštetila zidove na školi, a preti opasnost da se otkinu betonske ploče sa terase na spratu. Prema rečima direktora škole Suzane Petrović, potrebno je da se obije malter sa oštećenih zidova koji je već do pola spao od prevelike količine padavina, da se zamene pokidani oluci i pločice, što bi iznelo oko stotinak hiljada dinara.
– Međutim, škola na računu ima svega 5.835 dinara, i jedinu nadu polažemo u opštinu i ljude dobre volje da nam pomognu – kaže Suzana Petrović.
Ovo je samo deo problema sa kojima se suočava ova škola koja ima još 11 izdvojenih odeljenja u isto toliko sela gornje Pocerine. Škola u Volujcu je verovatno jedina matična škola u Srbiji koja nema sanitarni čvor, a takođe ih nemaju ni ostale škole u njenom okviru izuzev u Krivaji i Sinoševiću. Uz to, nije rešeno ni pitanje vodosnabdevanja, tako da je nedavno pukla cev iz nenamenski urađenog bunara, i učenici su bili nekoliko dana bez vode. Jedino rešenje je u kopanju bunara dubine 150 metara koji bi koštao oko četiri miliona dinara, i taj posao je već u proceduri.
Međutim, da nevolja ne dolazi sama primer je redovni obilazak sanitarnog inspektora koji je sve moguće propuste konstatovao i dao rok od 120 dana da se isprave. Osnovno je pitanje kako to sve ispraviti kada nedostaju sredstva za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari