Pacijenti Paunove: Bolnica radi na privremenoj lokaciji, ne znamo šta će biti izgrađeno na mestu srušene 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Inicijativa pacijenata Paunove saopštila je danas da je od 13. decembra bolnica za lečenje zavisnosti „Prim. dr Branko Gačić“ počela da radi na privremenoj lokaciji u prostorijama Doma zdravlja na Vračaru, ali su izrazili sumnju da na mestu srušene bolnice u Paunovoj ulici neće biti izgrađen specijalizovani zdravstveni centar, već nešto drugo.

U saopštenju se naglašava da je bolnica u Paunovoj srušena 29. decembra, bez postavljanja obavezne table sa informacijama o radovima.

Ističe se da prema važećem Planu detaljne regulacije naselja Banjica na mestu srušene dnevne bolnice u Paunovoj treba da bude izgrađen specijalizovani zdravstveni centar, ali sumnjaju da se to neće dogoditi.

U saopštenju se podseća da je rad bolnice u Paunovoj zabranjen rešenjem građevinske inspekcije 25. jula i da zabrana traje „dok se zaštitnim merama ne otklone nedostaci koji predstavljaju opasnost za korišćenje objekta“.

Ističe se da radovi u Paunovoj nikada nisu počeli, a da je preseljenje dnevne bolnice na novu lokaciju trajalo pet meseci.

Navodi se da su uslovi u novim prostorijama pristojni, iako svi radovi nisu do kraja završeni.

„U odnosu na prethodni objekat u Paunovoj, prostor za rad sa grupama i klubom je manji, nema salu koju bi mogla da okupi sve pacijente na većim događajima na Klubu, nema dvorište, nije dostupan parking za pacijente i što je najspornije – nema privatnosti od oka javnosti, drugih pacijenata Doma zdravlja i komšiluka“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari