Pada broj obolelih u Boru i Majdanpeku 1Majdanpek Foto: J. B. K.

Više izlečenih od novoinficiranih na dnevnom nivou, čime je u padu i broj aktivno zaraženih u Boru i Majdanpeku.

Prema najnovijim informacijama zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru je registrovano 35 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, oporavilo se 48 bolesnika, jedan pacijent je preminuo od posledica virusa i na teritoriji grada je 578 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je i da je na grudnom odeljenju borske Opšte bolnice hospitalizovano 46 bolesnika, osam više nego prethodnog dana.

U kovid ambulantama juče je obavljeno 37 prvih i 110 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledano je devet pacijenata.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je od 14 testiranih samo kod jedne osobe potvrđeno prisustvo korona virusa.

Od virusne infekcije oporavilo se 12 bolesnika i sada su u majdanpečkoj opštini aktivno zaražene 104 osobe.

Tri četvrtine aktivno pozitivnih nije vakcinisano, a u kovid bolnicama su zbrinuta 22 pacijenta zbog teže kliničke slike.

U četvrtom talasu je prema podacima nadležnih u majdanpečkom Domu zdravlja, korona virusom inficirano 347 osoba, izlečena su 232 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 11 pacijenata.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.