Proradio sajt Moja srednja škola, rok za prigovore produžen sutra do 13 časova 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Portal www.mojasrednjaskola.gov.rs je konačno proradio, ali je po nalogu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića, još jednom produžen rok za prigovore do sutra u 13 sati, a to se može učiniti i lično u školama danas do 18 sati.

Tim Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu zajedno sa kompanijom „EON“, koju je Kancelarija angažovala, utvrdili su kvar na sistemu i otklonili ga.

Roditelji, koji do sada nisu to učinili u samim školama, pozivaju se da pogledaju rezultate završnih ispita na portalu i ukoliko imaju prigovore na iste da ih upute elektronskim putem ili pak odlaskom u školu.

Zbog neprijatnosti koja je izazvana ovim, Ružić je uputio izvinjenje i najavio produženje roka za podnošenje prigovora do sutra, ponedeljak, 13.00 časova.

U svim školama roditelji mogu lično podneti prigovor danas, u nedelju do 18 sati, a na portalu će biti moguće podneti prigovor elektronski u bilo kom terminu do sutra u 13 sati.

Ružić se nada da su svi učenici zadovoljni postignutim rezultatima, čestita svima na uspehu i želi da svako upiše željenu školu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U Ministarstvu prosvete danas je rečeno Danasu, pozivajući se na informacije iz Vladine Kancelarije za informacione tehnologije, da je sajt pao zbog preopterećenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari