– Partizanovi fudbaleri iz trećeg, izgleda srećnog, pokušaja uspeli su da postignu gol na prijateljskim utakmicama u Turskoj. Veznjaci Nemanja Tomić i Brana Ilić napravili su protiv japanske Hirošime ono što obojica i svi izabranici trenera Gorana Stevanovića zajedno nisu mogli ili znali u prethodnih 180 minuta sa rumunskim Brašovom (0:3) i austrijskim Ridom (0:0).

– Nema razloga za euforiju, ipak je ovo bio samo odličan trening, jedna u nizu provera pred sve one takmičarske utakmice koje nas čekaju u nastavku sezone. Još uvek analiziramo pojedinačne i ekipne mogućnosti, isprobavamo različita taktička i kadrovska rešenja. I na ovoj utakmici smo mogli videti dobre i loše detalje, stvari na čijem ispravljanju ili podizanju na još veći nivo treba i dalje raditi. Koračamo stepenik po stepenik napred, ali neću biti neskroman, moram primetiti da vremenom sve više popravljamo igru – zadovoljno je konstatovao šef struke kluba iz Humske, koji nije hteo podizati veliku prašinu ni posle debakla na početku serije međunarodnih testova na hotelskom terenu u Beleku.

Više od (za takmičarski moral ekipe bitne) pobede nad četvrtoplasiranim klubom najjače japanske lige, pomalo umornog od duela sa hrvatskim Dinamom dan pre susreta sa šampionom Srbije, ohrabruje mnogo veći broj šansi (dva puta su se tresle i stative), trčanje i zalaganje Krstajića i društva. Učinak u odbrani, sigurnost jesenas dugo neubedljivog prvog golmana Mladena Božovića (odbranio i penal) i dobra forma povratnika Saše Ilića, takođe. Kao i energija i kvalitet najmlađih igrača, prekomandovanih iz klupske filijale Teleoptika i omladinskog pogona „parnog valjka“, pre svih veziste Darka Brašanca.

Današnje odmeravanje snaga s Liteksom iz Bugarske predstavlja prvu sledeću priliku za proveru ostvarenog pomaka, odnosno nastavak borbe za mesta u startnoj postavi. Ako je suditi na osnovu do sada viđenog njima su najbliži pomenuti čuvar mreže, štoperi Krstajić i M. Jovanović, levi bek Lomić, zadnji vezni Fejsa, novajlija Davidov na levom krilu, S. Ilić kao organizator igre i Diara u napadu. Za ulogu desnog beka nadmeću se Knežević (prvi pik) i doskorašnji defanzivac Sevojna Kamberović, dok će status dosadašnjih startera zadnjeg veznog Petrovića i centarfora Klea u najvećoj meri zavisiti od izbora formacije. Kao i do sada, u opticaju su dve – s jednim ili dva kvaritelja igre i špica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari