Patrijarh Irinej sahranjen u hramu Svetog Save (FOTO)

Sinod je ranije danas pozvao građane da se pridržavaju epidemioloških mera

Ostavite komentar


  1. Ko pušta ove bez maske u crkvu, u radnju ne možeš bez maska, a u ovolikoj gužvi možeš

  2. Prezzednik opet bez maske. Ako. Neka poniste i novi zakon o zastiti od zaraznih bolesti iz istog razloga kao i stari – jer se ne primenjuje. Ovaj ce i dalje panicno da se testira svaki dan i oduzima testove narodu. Koliko je porastao broj od nedavno prijavljenih 34 testa?

  3. „Nije bilo mesto Borisu Tadiću da traži direktan prenos, pa da on učestvuje u iznošenju kovčega, to rade srpske vladike. Nije mu bilo mesto na sednici Sinoda, nije mu bilo mesto ni da govori posle vaseljenskog patrijarha“, ovako je govorio Aleksandar Vučić 2009. godine posle smrti patrijarha Pavla, kada je osudio tadašnjeg predsednika Srbije što je govorio na oproštaju od Njegove svetosti.“

    1. Zasto gardisti nose kovceg s telom patrijarha. Ovo lici na sahranu nekog generala a ne duhovnog lica.

  4. Ima li u kripti hrama Svetog Save mesta za Patrijarha Pavla, navoljenijeg i najvećeg srpskog patrijarha. Ako nema-zašto?…i ko odlučuje o tome?

    1. koliko je meni poznato Patrijarh Pavle je zeleo da bude sahranjen u manastiru Rakovica… Ostao je skroman do samog kraja..

    2. Partrijarh Pavle je, koliko je poznato, na svoju zelju sahranjen u manastiru Rakovica. Daleko od toga da ne zasluzuje Hram, kao sto ste i sami rekli najvoljeniji i delim to misljenje, ali verujem da je u tom slucaju ispostovana zelja patrijarha.

  5. A sto ga sahranjuju u hramu? Sta kada i buduce budu sahranjivali u hramu?onda to vise nije nikakav hram vec grobnica za patrijarhe!
    Mogao je i on kao i narod u zemlju,brate od zemlje si i nastao!

      1. Svako sahranjivanje koje nije u zemlju je okultno sahranjivanje, kao sto su to radili faraoni. To nije slucajno. Informisiste se koga ne sahranjuju u zemlju i zasto.

  6. necu da komentarišem učešće grade koje daje prizvuk državne sahrane koja pripada državnicima.
    kako su novine objavile patrijarh ima i rodbinu i živu sestru. njih nisam video na sahrani niti pak ima informacija o tome. bitno je da je prisutna udovica olivera ivanovića šef bia i još neki koji su se na ulasku u hram vrli srdačno pozdravili sa čuvenim simom koji na sreću ovog puta je bio bez megafona

    1. Neka nosi,
      i treba da nosi svog patrijarha.
      Ako misliš da medju njima nema vernika, varaš se.

  7. Nisam zano, ali sam predpostavljao, da je Patrijarh imao čin Generala. Tako je to kada je vlast kleronacionalistička sa povremenom demonstracijom fašizma. Naravno, samo prema svom narodu koji joj se suprostavlja, jer su većina antifašisti.

  8. Josip Broz je odvojio srpsku vojsku od crkve a upravo patrijarh Irinej je vratio vojsku crkvama tako da sada imamo a zavisno od toga kojoj tradicionalnoj crkvi, odnosno verskoj zajednici pripadaju jesu: vojni sveštenik, vojni kapelan, vojni imam i vojni rabin.
    A pre tačno 20. dana upravo je patrijarh Irinej odlikovao gardu Vojske Srbije ordenom svetog Simeona Mirotočivog koji su gardi uručio episkop niški i vojni Arsenije. Garda Vojske Srbije je mogla jedino na ovaj načun da se oduži patrijarhu Irineju.

  9. Neviđeno da je na fotografijama izbegnut gro plan. Uredniku su važniji video bim i cipele, a od grandioznosti upravo završenog mozaika – ništa. Time se želi poceniti nepoštedna vekovna borba generacija i generacija, kao i uloga upokojenog patrijarha Irineja, koji je 1984. godine umolio za nastavak gradnje i ulogu u pribavljanju sredstava i angažovanju stotina akademskih umetnika za stvaranjem nečega što u vašem zapadnom svetu nema.

  10. 30+ godina sam van zemlje al zanimljivo da Garda i dalje ima sovjetofilske uniforme ko iz Titovog doba. Ko da su oni iz maja 1980 ostavili te iste unforme ovim danasnjima. I sad satro kao patriotizam dzabbu a nikom ne smetaju ove odvratne uniforme. Kod nas je i dalje JNA fazon. Da i posle kao Amerikanci i Siptari nam krivi. Ma daj bre

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.