Patrijarh Pavle o Oluji: U borbi protiv neprijatelja postupati viteški i ljudski

Ostavite komentar


  1. Dakle, pošto se rat vodio u Hrvatskoj to znači da su Hrvati vodili opravdani, obrambeni rat. Pa, mi to govorimo već godinama

    1. Jel ste to vodili „odbrambeni rat“ u Zagrebu kada ste ubili porodicu Zec i to devojcicu od 12 godina i bacili je na djubriste? To su bili pripadnici MUP-a RH, a ne neke paravojne jedinice. Jeste bio „oslobodilacki“ rat-oslobadjali ste se sopstvenih gradjana-doduse Srpske nacionalnosti. I da napomenem-Tudjman je kasnije odlikovao Sinisu Rimca-zlocinca koji je ucistvovao u ubistvu porodice Zec. To ga cini saucesnikom u zlocinu. Nadalje, Stipe Mesic je nekoliko godina kasnije dodelio penzije pripadnicima ustaskog pokreta iz drugog svetskog rata. Divna drzava, divni predsednici, divni „junaci“.

  2. Vidi se da je govor držan davno… kada je proterano 200 000 Srba. Trenutna cifra je 300 000. A zahvaljujući nasim istoričarima, nadamo se uskoro cifri od barem 450 000. Naša puna Istina će isplivati tek kad namirimo 700 000…

  3. E moj Pavle, nisu Hrvati niti bilo ko nasi neprijatelji. Politicari to rade, oni zavadjaju. Pokoj ti dusi.

  4. Druze Pavle, ko je blagoslivljao tenkove JNA u pravcu Vukovara,? Mozete zaludjivati srpski narod ali NE komsiluk koji su jedva cekali da se otarase beogradskog pasaluku!
    Bili ste gubitnici i tako cete ostati!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.