Patrijarh Porfirije podelio paketiće deci iz višečlanih porodica 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Patrijarh srpski Porfirije podelio je danas u kripti hrama Svetog Save na Vračaru božićne paketiće deci iz višečlanih porodica i deci bez roditeljskog staranja, saopštila je večeras Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Praznično darivanje organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i uprava hrama Svetog Save uz pomoć humanitarne organizacije Naši Srbi iz Čikaga na čelu sa predsednicom Keti Fenslou.

U umetničkom delu programa nastupio je dečji hor Slavujčići pod upravom sestara Marine i Marije Gobović, a svečanosti su prisustvovali episkop remezijanski Stefan, sveštenici hrama Svetog Save, dobrotvori, volonteri i gosti.

„Ja sam najsrećniji kada se okupljamo, a posebno kada se okupljamo u hramu Svetog Save. Najradosniji sam kada sam sa vama, jer od vas i ja, ali i svi odrasli, možemo i treba da se učimo šta to znači kada volimo Boga i kada volimo sve oko nas, najpre svoje roditelje, svoju braću, sestre i svoje prijatelje“, rekao je patrijarh Porfirije.

On je poručio da se ljudi od dece uče ljubavi.

„Kada smo sa vama mi znamo da je Bog kroz vas i preko vas i sa nama odraslima. Ja vam čestitam svima Božić. Neka vas sve Gospod blagoslovi da čujete reč Njegovu i da pobedite svaku nevolju molitvom, verom u Boga i ljubavlju. Živeli! Neka vas sve Gospod blagoslovi! Mir Božji – Hristos se rodi“, poručio je patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari