Patrijarh Porfirije pozvao da se pomogne bolesnoj petomesečnoj Vanji Malović 1Foto: FoNet Vlada Srbije Slobodan Miljevic

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Porfirije pozvao je sve dobre i humane ljude da pomognu petomosečnoj Vanji Malović, rođenoj 13. maja, koja je obolela od izuzetno retke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije prvog tipa – koja kroz gubitak životnih funkcija vodi teškim patnjama i smrtnom ishodu.

Posle priprema u Srbiji njeno lečenje se nastavlja izuzetno skupom genskom terapijom Zolgensma u inostranstvu, naveo je patrijarh Porfirije na svom instagram nalogu.

Kako je rekao, neka nas u tom blagoslovenom poduhvatu nadahnjuju reči Apostola Pavla: „Nosite bremena jedan drugoga, i tako ispunite zakon Hristov“, kao i samoga Gospoda Hrista: „Кad ne učiniste jednome od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste“.

Podatke o upućivanju sredstava Vanjinoj porodici i drugim detaljima objavila je humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Patrijarh Porfirije pozvao da se pomogne bolesnoj petomesečnoj Vanji Malović”

  1. Isus je platio najveću cenu,najskuplja je duša pravednika koja se dala za mnoge, da mi ne moramo biti večno osuđeni, plaćati cenu(goreti u paklu) nikad je raspadljiv čovek ne može odplatiti,a sve što je skupo na ovom svetu dolazi od đavola. Sotonska pravoslavna crkva ima milijarde, ali slepci narod koji sledi vukove u odelu ovce ne zna šta je levo, a šta desno, šta je dobro, a šta zlo, šta je istina, a šta laž, ali srbi su narod koji ne želi da pogleda, ljube greh/Sotonu, a mrze Isusa/živu Božju reč. Večiti Buntovni i, ne žele da čuju za dobro.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.