Patrijaršija ćuti o zdravlju predsednika Sinoda SPC

Mitropolit Hrizostom narednih dana izlazi iz kovid bolnice na Dedinju

Ostavite komentar


  1. Pa ko je na kraju mestobljušitelj? Nije valjda opet Vučić „čuvar trona“?

    1. Kao prvo, kaže se mjestobljustitelj. Kao drugo, odmah po smrti patrijarha rečeno je i objavljeno na sajtu SPC da je mitropolit Hrizostom mjestobljustitelj trona srpskog patrijarha. Valjalo bi da se informišete prije nego što pišete gluposti da biste se razlikovali od Informera i ostalog smeća.

    2. U srpskom jeziku ne postoji reč: mestobljustitelj, zašto bi bilo jednostavno, kada može komplikovano!

    3. Evo da dam pouzdanu informaciju,da ne nagadjate vise ko ce i gdje biti u hiejearhiji crkvenoj!!
      Poglavar mit.Porfirije,mesto njega u Zagreb ide Jovan Culibrk,Joanikije na tron cetinjski .
      Isihije za valjevskog vladiku i to ce biti u narednoj godini resenje kadrova.
      Eventualno jos dva vikara bice izabrana.
      A da vladika Metodije Budimljansko niksicki….i to je too

  2. Ако се изузме старост већине упокојених владика, (а очекивана дужина живота становника планете земље је 67,7 година), ниједан од владика није умро „од короне“ већ од последица лечења. Сви су били негативни на корону у тренутку смрти.

    1. Kakva genijalna glupost. Zakljucak, znaci da niko od bolesti nije umro, nego od posledice lecenja! Pa da, ustvari je tako. PS samo je Amfilohije umro sa negativnim testom.

  3. Mitropolit Hrizostom se na sajtu SPC titulise kao cuvar trona. Samim tim on i predsedava Svetim Sinodom. Sva pojasnjenja se mogu naci u Ustavu SPC. Divim se redakciji Danasa kako ne propusta ni jednu priliku da neisnovano i zlonamerno napadne vladiku Irineja Bulovica. Mozda da potrazite savet od nekog vaseg HOROREPISKOPA, o kojima sa toliko radosti i paznje pisete. Svako dobro.

  4. Zar ne mislite,da kada bi se vise posluzili istinitim informacijama,da bi tekst bio puno interesantiji i citaniji?
    Zvanicni sajt SPC ,pratiti i imace te prave informacije.
    Nema potrebe nagadjati!!!

  5. Na koji nacin je moguce da neko,na primer Vladika David DVA puta oboli od korone? Zar pri prvom preboljevanju ne stice imunitet? Da li to znaci da i posle kontrolisanog zarazavanja vakcinom moze da se oboli?
    #samopitam

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.