Patronažne sestre zrenjaninskog Doma zdravlja osmislile onlajn časove obuke za trudnice 1Foto: Pixabay/Pexels

Patronažne sestre zrenjaninskog Doma zdravlja „Boško Vrebalov“ osmislile su onlajn časove obuke trudnica u sklopu psihofizičke pripreme trudnica za porođaj, kako bi svaka zainteresovana trudnica mogla da ih prati iz svog doma.

Polivalentna patronažna služba održava časove obuke trudnica već duži niz godina u prostorijama Doma zdravlja u Zrenjaninu, ali zbog novonastale situacije – pandemije korona virusa, nisu u mogućnosti da organizuju časove na način kao što su činili do sada.

Iz zrenjaninskog Doma zdravlja poručuju da su svesni potrebe i značaja tog načina savetovanja i obuke trudnica, a da će se časovi održavati utorkom i četvrtkom u 17 časova i da sve zainteresovane trudnice mogu da se jave na broj 023/511-503 ili putem mail-a [email protected].

Teme ovih časova su u delokrugu rada patronažnih sestara, a odnose se na teorijski i praktični deo pomoću video prezentacije o značaju i prednosti dojenja, kupanje i nega novorođenčeta, uloga i priprema budućeg tate za dolazak bebe i obuka porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari