Penzioneri će u kupovinu u subotu umesto u nedelju 1Foto: Beta/Milan Timotić

Građani stariji od 65 godina, moći će da kupe namirnice u prodavnicama u subotu, umesto u nedelju što je do sada bio slučaj, a prodavnice će za njih biti otvorene u subotu od četiri do sedam časova, navodi se u saopštenju Kriznog štaba za suzbijanje bolesti covid-19.

Oni će zbog kupovine namirnica moći da napuste svoje domove od tri do osam časova ujutru, dodaje Krizni štab koji je danas definisao funkcionisanje za predstojeći vikend zbog izmene zabrane kretanja.

Vlasnici kućnih ljubimaca mogu od sada izvoditi svoje kućne ljubimce svakoga dana u periodu između 23 časa do jedan čas ujutru, i u nedelju od osam do 10 časova ujutru.

Kućnog ljubimca može izvesti samo jedna osoba, u trajanju od 20 minuta ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta, dodaje se.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Vlada Srbije izmenila je meru ograničenja kretanja pa je za vikendo kretanje zabranjeno od subote u 13 sati do ponedeljka u pet časova ujutru.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je saopštio da se u Srbiji uvodi zabrana kretanja u subotu od 13 časova do ponedeljka u pet ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.