Vesna Pešićfoto FoNet/Zoran Mrđa

Sociološkinja Vesna Pešić izazvala je buru negodovanja, oštre reakcije šire javnosti i sramne komentare tabloidnih portala kada je pre nekoliko dana na društvenoj mreži X (Tviter) napisala negativan komentar na Novaka Đokovića. Sinoć je na istoj mreži navela da se samo šalila u nameri da izazove reakciju, što zvuči istinito s obzirom na to da je poznata kao vatreni navijač našeg i svetskog teniskog asa, kao i da ne propušta nijedan njegov meč.

Tvit zbog kojeg je razvlače na društvenim portalima, prozivaju za godine, navodno konzumiranje alkohola uz niz uvreda, glasio je:

„Dosta mi je vise Đokovića. Kad ja kažem. Ima 24 slema, poslednji izvukao na žreb, jedini protivnik mu bio Laslo Đere. Baš me briga da nas/me on više davi sa 25 im, kad imamo novi tenis koji igra Alkaraz. Plus je primitivna konzerva, džiberaj uz muziku“, napisala je Pešić.

Međutim, danas je pojasnila razloge zbog kojih je to napisala, navodeći da je cilj bio provokacija.

„Izjava o Novaku je bila moja čista provokacija, većina napada dolazi od onih koji ne gledaju tenis, ali sam im povredila njihovo srpstvo koje preko Novaka brane. Lepo su se naslikali, jer tviterasi znaju da ja godinama navijam za Đokovica dok oni gledaju fudbal i sada košarku“, navela je Pešić u poslednjem tvitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari