Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova odredio je 13 miliona dinara koji su dodeljeni za pet vojvođanskih banja u cilju razvoja banjskog turizma. Ugovore sa predstavnicima Zrenjanina, Kanjiže, Inđije, Iriga i Apatina, u novom hotelu sa pet zvezdica „Premijer Akva“ u Vrdniku, potpisao je pokrajinski sekretar Miroslav Vasin.


Najviše sredstava, šest miliona, dobila je Banja Vrdnik, banje u Apatinu, Kanjiži i Slankamenu dobile su po 1,8 miliona dinara, a Banja Rusanda u Melencima 1,5 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar Miroslav Vasin najavio je da je ovo početak ulaganja kako bi se unapredila konkurencije vojvođanske turističke ponude na domaćem i inostranom tržištu kroz jačanje kapaciteta banjskog turizma. Ovoga puta je akcenat bio na Banji Vrdnik, koja će dobijena sredstva usmeriti na uvođenje dodatnih sadržaja u cilju razvoja zdravstvenog turizma po kojem je već poznata.

Vladimir Petrović, predsednik iriške opštine, rekao je da je turizam, pored poljoprivrede, razvojna šansa ove sremske opštine. Miroslav Vasin je najavio da će se sa ulaganjem u razvoj banjskog turizma nastaviti i naredne godine, ali je najavio i revidiranje strategije turizma Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari