Peticija protiv koncerta Lepe Brene za doček u Čačku 1Foto: printscreen

Talas potpisivanja peticije da se umesto bacanja na dočeke novac preusmeri na mnogo potrebnije stvari, pre svega bolesnoj deci, širi se Srbijom.

Nakon Novog Sada, Beograda i Subotice, i grupa građana iz Čačka pokrenula je sličnu peticiju u kojoj se traži otkazivanje najavljenog koncerta Lepe Brene za doček Nove godine koji će koštati i više od dva miliona dinara, od čega će 1,9 miliona dinara izdvojiti grad, prenosi portal Оzon Press.

Kao organizatori peticije navode se „poreski obveznici i prosvećena omladina Čačka“.

„Još jedna Nova  godina u maniru ” hleba i igara”. I neki su se ljudi probudili. Probudili su svest i savest.  Postoji mnogo razloga da usmerimo novac tamo gde on nekome znači: hleb bez igara, zdravlje bez sms-a, školovanje bez stresa – život sa dostojanstvom. Za čovečniji Čačak! Više humanosti, zdravog razuma, moralne svesti, čistog srca! I da se razumemo, dočekaćemo svakog ko bude želeo da daruje pesmu za Novu godinu i Božić! To i jeste vreme darivanja! Mi darujemo svoj, čačanski novac, tamo gde je potreban. Na radost istinskih vrednosti života.Darujmo novac  bolesnoj i siromašnoj deci! Pokažimo na ovaj način da brinemo za njih, da ih nismo zaboravili! Ili možda jesmo?! Novi Sad , Subotica, Čačak… Nadam se da će se niz nastaviti, navodi se u obrazloženju peticije, koje je stiglo u redakciju Ozon Pressa.

Kako podsećaju, opština Požega je odlučila da umesto za organizaciju dočeka Nove godine novac preusmeri za nabavku skenera u užičkoj bolnici, dok grad Užice neće imati estradne umetnike na dočeku, već će 3. januara koncert održati Amadeus bend što će Užičane koštati 900.000 dinara.

Preticija se može potpisati na ovom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari