„Očajni smo, napuštamo poslove da bismo čuvali decu“: U Novom Sadu pokrenuta peticija za povećanje subvencija za boravak mališana u privatnim vrtićima

Ostavite komentar


  1. Neki roditelji bi samo da prave decu a drugi da ih financira,ne verujem da tako nešto ima igde na svetu.

  2. A da Vi ponovo pročitate tekst,ovaj put sa razumevanjem. Ako ste za to sposobni. Ako ne,onda ćutite!

  3. Mislim da pored onakve vrste komentara, nema potrebe da „gospodinu“ pisete sa „Vi“!

  4. Sva deca imaju ista prava pa i pravo na vrtic. Prava pomoc jeste da se subvecionie za sve budu 26000 samo iz vrtica moga troje dece se ispisalo zato sto roditeji ne mogu da placaju za dvoje vrticke dece. ipak teba minimu 40000 din za dvoje dece bez obzira na subvencije.

  5. Pa što tražite pomoć od države?
    Izigravate gospodu i nisu vam dobri državni vrtići već želite da vam deca pohađaju privatne a da vas drugi finansira???
    Ako niste sposobni da sopstvenim prihodima finansirate onda se prizemljite i setite se vaših korena,biće vam lakše.

  6. Trebalo bi dotirati novac roditeljima koji zele da ostanu sa decom do detetove 4-te godine kod kuce sa 30000 din, a koji salju decu u vrtice sa 15000. Mnogi bi se opredelili da budu kod kuce do detetove 4te godine. Smanjila bi se navala na vrtic. Zene koje imaju inace niske plate bolje da primaju 30000 i budu sa svojim detetom kod kuce

  7. Kao prvo ne izigravamo gospodu, nego ne uspeju svi da upišu dete u privatni vrtić. Kao drugo državni vrtić nije besplatan, nego „grad“ plaća za svu decu u državnom vrtiću ! Kao treće „grad“ se finansira i od roditelje dece iz držvanih vrtića, ali i od roditelja dece iz privatnih vrtića i sa kojim pravom se onda naša deca diskriminišu ? Pričaju kako će za taj novac koji nama uskraćuju da izgrade vrtiće pa će biti mesta za svu decu, al će do tada naša deca otići u školu ! Po toj priči onda mi roditelji dece iz privatnih vrtića finansiramo izgradnju državnih vrtića ! U Beogradu se jednake subvencije za sve !

  8. Odličan tekst, hvala Danas.
    A gospoda koja komentarišu da ne treba da se poveća, nek se zapitaju… Mnogi su bili na listi odbijenih. I nemaju ko da im čuva decu dok rade. Jedina opcija im je privatan vrtić. Pa nek grad ako već daje, daje isti iznos za sve! Što bi rekli za NAŠU decu.
    Svi plaćamo poreze, pa i svi imamo pravo da dobijemo jednake iznose.

  9. 1972 plata mi bila 120000 a vrhić za dvoje dece 160000.Nije bilo dubvencija.Decu dmo rađale za sebe a ne državu.

  10. Zašto roditelji ne traže od grada da se proširuju kapaciteti vrtica,kako bi sva deca besplatno mogla da ga pohađaju.Ovo je samo mlevenje prazne slame.

  11. Ma danas je nauka podići dete. Kao napredujemo, kao društvo, a sve više nas stežu sa problemima.

  12. Ima onih koji ne rade,salju po dvoje dece u vrtic.Samo mi nije jasno,kako srede papire da rade?!

  13. Previse trazite od drzave, subvencije za decu socijalnu pomoc za neradnike i one koji stvarno trebaju pomoc, za trudnicko za sto duze porodiljsko odsustvo stanove po nizim cenama i jos mnogo mnogo pomoci

  14. Samo da vam kazem svi smo placali vrtice a danas placamo fakultete stanarine i sve ostalo i sto treba da se zalim nerazumem

  15. Upisuju se deca u državne vrtiće a ne idu do pete-šeste godine i tako zauzimaju mesta ljudima kojima je to stvarno potrebno. Treba uvesti da ako deteta nema u vrtiću kontinuirano po par meseci automacki gubi pravo na isti.

  16. Tačno tako Mia, ja sam takođe za svoje dete pre 20 godina plaćala državni vrtić i to punu cenu! Nije bila mala stavka. U vrtić je išao ko je mora. Vrtići nisu obavezna stvar. Sada mame planduju po kafićima, bazenima,… deca im u vrtiću ( ne pričam napamet). Dakle plaćala sam za svoje dete, sada treba da plaćam i za njihovo! Vrtić nije obavezan!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.