Peticiju „Pravda za Nikolinu” za dan potpisalo više od 4.000 Kragujevčana 1Foto: Z. S. M.

Peticiju „Pravda za Nikolinu” je za samo 24 sata potpisalo više od 4.000 ljudi Kragujevčana. Peticijom se apeluje na sudstvo da počinioci teških krivičnih dela budu što pre sklonjeni sa ulica i iste te ulice učine bezbednim za sve druge učesnike u saobraćaju.

– Želimo da ni jedna porodica više ne strepi dok su im deca na putu za školu ili dok odlaze i vraćaju se sa treninga, apeluju pokretači peticje, porodica i prijatelji trinaestogodišnje Nikoline Janković, koja je stradala na pešačkom prelazu u kragujevačkom Bulevaru kraljice Marije kod Tržnog centra Big fashion.

Nakon skupa održanog prošle subote pod nazivom „Pravda za Nikolinu” (#pravdazanikolinu) sudstvo i nadležni organi se još uvek nisu oglašavali niti je Nikolinin ubica pritvoren i pored nekoliko stotina uznemirenih građana i apela dve najvece gradske škole.

Peticija „Pravda za Nikolinu” nema samo lokalni karaktr već se se odnosi na svu decu i pešake nastradale na pešačkim prelazima u poslednje vreme: Nikolina iz Kragujevca, Melisa iz Novog Pazara, David iz Sombora, Maksim iz Obrenovca… Svi su preminuli u poslednjih mesec dana.

Koliko još do sledeće tragedije pitaju se pokrećući peticiju „Pravda za Nikolinu” njena porodica i prijatelji.

Nikolina Janković. (13) je preminula je 1. januara u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru od posledica povređivanja u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je pregažena 7. decembra na pešačkom prelazu kod Tržnog centra „Big fešn”.

Zbog toga je su u Bulevaru kraljice Marije u Kragujevcu 16. decembra gde ju je udario automobl postavljeni usporivači saobraćaja.

Revoltirani Kragujevčani, Nikolina prodica i prijatelji održali su na tom mestu već tri protestna skupa takođe pod nazivom „Pravda za Nikolinu” 10. decembra prošle i 2. i 14. janura ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari