Petković odneo pomoć porodici Jevremović u selu kod Leposavića 1Petar Petković u poseti porodici Jevremović Foto: Kancelarija za KiM

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetio je danas u selu Trikoše kod Leposavića trinaestočlanu porodicu Jevremović koja je dobila pomoć države za pokretanje i osnaživanje porodičnog biznisa, saopšteno je iz tog tela Vlade Srbije.

Novootvorenoj porodičnoj firmi „Velimir Plus“, koja planira da se bavi uzgojem i proizvodnjom borovnica, konkursom za razvoj prerađivačkih delatnosti, Kancelarija je odobrila sredstva za kupovinu hladnjače, lager komore, rashladne opreme, kao i građevinski materijal.

Nakon obilaska domaćinstva, Petković je preneo da su oni primer kako uz podršku države Srbije jedna porodica gradi svoju budućnost na Kosovu.

On je dodao da je Kancelarija samo na teritoriji opštine Leposavić u prethodnoj i ovoj godini do sada pomogla 163 korisnika u poljoprivrednoj ili privrednoj delatnosti.

Kroz posebne konkurse Vlade ove i prethodne godine samo za teritoriju opštine Leposavić izdvojili smo oko 180 miliona dinara za porodični biznis i razvoj malih i srednjih preduzeća, jer je mnogo važno i značajno da na taj način pomognemo opstanak našeg naroda na Kosovu i da ovde gradimo budućnost, mir i stabilnost, konstatovao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari