Petković: Srbi optuženi u slučaju „Brezovica“ pušteni iz pritvora 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Nakon uplate kaucije, te najava advokata, direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, potvrdio je da su Srbi koji su uhapšeni u akciji „Brezovica“ pušteni iz pritvora.

„Upravo je iz pritvora na slobodu pušteno svih šestoro naših sunarodnika iz Štrpca“, poručio je Petković, prenosi Kossev.

„Bratislav Nikolić, Saša Milosavljević, Dimitrije Račićević, Dragomir Milosavljević, Saša Spasić i Jadran Kostić proveli su bez ikakvog osnova godinu i devet meseci u Kurtijevom kazamatu“, naveo je Petković.

Uz poruku da su oni „stradali i bili odvojeni od svojih porodica samo zato što su Srbi“, direktor Kancelarije za KiM poručuje da će Srbija nastaviti da bude uz njih i sve nepravedno uhapšene sunarodnike.

Da će uhapšeni u akciji „Brezovica“ biti pušteni iz pritvora, prethodno je u izjavi za KoSSev najavio advokat jednog od njih Ljubomir Pantović.

Pantović je naznačio da je reč o sedam osoba protiv kojih se vodi postupak, a za koje je Osnovni sud u Peći pre dva dana doneo odluku da se puste na slobodu uz kauciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari