Petrovac na Mlavi dobitnik Zlatne plakete „Šampion solidarnosti“ 1Foto: Crveni krst Srbije

Opština Petrovac na Mlavi dobitnik je Zlatne plakete „Šampion solidarnosti“ Instituta za transfuziju krvi Srbije, kao i Zlatnog znaka koji dodeljuje Crveni krst Srbije.

Tim povodom medijima se obratio Duško Nedinić predsednik opštine Petrovac na Mlavi.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u ime Opštine Petrovac na Mlavi primio ovo prizanje. Crveni krst Petrovac na Mlavi je deo naše porodice, i kao u svakoj porodici, uvek smo bili tu jedni za druge, i u dobru i u zlu. Ne treba posebno da napominjem koliko je značajno, pogotovo u ovako teškim vremenima, pružati humanitarnu pomoć i biti nečija podrška. Uostalom, naša je građanska dužnost da pomažemo svojim sugrađanima, bilo kroz davanje krvi, u čemu je naš Crveni krst izuzetno aktivan, bilo kada su neke vanredne okolnosti ili prosto ljudima koji su u teškoj egzistencijalnoj situaciji. Zato je ovo priznanje jako značajno, jer pokazuje da smo dobro radili i pomagali.

Inače, Zlatna plaketa “Šampion solidarnosti” dodeljuje se za uspešno učešće i najveći broj davalaca krvi u Zimskoj kampanji 2020. godini, a Zlatni znak za doprinos u radu i postignute značajne rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva opštinske organizacije Crvenog Krsta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari