Pirot: Promenjen protokol prijema pacijenata, u izolaciji 700 osoba 1Opšta bolnica Pirot Foto: Z. P.

Od 35 uzoraka poslatih na PCR analizu u Niš,14 uzoraka je pozitivno i to 9 iz Pirota, 4 iz Dimitrovgrada i jedan iz Babušnice, poslednji su podaci Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Epidemiolog u Zavodu, Radmila Zec je izjavila da su stigli rezultati antigenskih testova koji su potvrdili da je još 5 osoba pozitivno na korona virus iz Bele Palanke i jedna osoba iz Dimitrovgrada.

U laboratoriju u Nišu poslato je još 16 briseva na PCR analizu.

„U izolaciji je oko 700 osoba. Ono što zabrinjava je da se povećava broj pregleda u Kovid ambulanti u Pirotu. Prošlog petka je pregledano 190 pacijenata”, istakla je Zeci i apelovala na građane da strogo poštuju mere prevencije „jer virus cirkuliše u populaciji”.

Promenjen protokol za prijem pacijenata u Opštu bolnicu Pirot

Odlukom Gradskog Štaba za vanredne situacije promenjen je protokol prijema pacijenata sa sumnjom na virus korona u Opštu bolnicu Pirot.

Doneta je odluka da se od juče svi pacijenti sa sumnjom na COVID -19 iz dežurnih Kovid ambulanti iz Pirota i ostalih opština, upućuju u ATD.

Lekar iz kovid ambulante telefonski najavljuje pacijenta koji će biti primljen na dalje analize u ATD, koji se nalazi pored Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u Opštoj bolnici Pirot.

Prema rečima direktora Opšte bolnice Pirot, Goran Petrovića, po protokolu trijažna sestra prosledjuje pacijenta na dalji prijem.

Oni sa sumnjom na korona virus idu u ATD, dok će Služba za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja u bolnici zbrinjavati samo pacijente bez sumnje na virus COVID-19, rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari