Demonstrantkinja koja se protivi proširenju britanskog aerodroma Hitrou, bacila je juče zelenu tečnost na ministra za privredu Pitera Mendelsona kada je stigao na jedan sastanak u centru Londona. Na televizijskim snimcima vidi se žena koja je prišla Mendelsonu čim je izašao iz automobila i bacila mu zelenu tečnost u lice.

Lejla Din iz grupe za zaštitu prirodne sredine Plejn stjupid rekla je kasnije televiziji Skaj da je to uradila u znak protesta zbog „vladine licemerne politike vezane za klimatske promene“.

Mendelson je trebalo da prisustvuje konferenciji o promovisanju industrije koja će minimalno zagađivati sredinu. On je novinarima, pošto je očistio lice, rekao da mu nije jasno šta je tačno bio smisao napada jer je demonstrantkinja „toliko bila zauzeta bacanjem zelene supe ili nečeg sličnog u moje lice da nije stigla da mi kaže zbog čega protestuje“. Mendelson je potvrdio da nije „poliven“ bojom i da nije povređen. Britanska vlada je odobrila u januaru planove za proširenje aerodroma Hitrou dodavanjem još jedne piste i terminala, što je ozlojedilo borce za zaštitu prirodne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari