Planinari iz Tornika i Rujna zajedno u najmasovnijoj akciji na Tremu (FOTO) 1Foto: PK Tornik

Planinarski klubovi Tornik i Rujno učestvovali su u jednoj od najmasovnijih akcija Planinarskog saveza Srbije „Zimski uspon na Trem“.

– Staza je duga 20 kilometara sa 1.450 metara uspona. Start, a ujedno i završetak staze, je bio u mestu Donji Dušnik u podnožju planine – kaže za Danas Marko Džambasović, vodič PK Tornik.

U ovoj akciji učestvovalo je preko 1. 000 planinara iz Srbije i regiona, a planinarska društva se već pripremaju za naredne poduhvate.

-Planinarenje je posebno lepo, jer ne postoje nikakva ograničenja ko se može njime baviti. Teži usponi zahtevaju malo kondicije, ali oni koji je nemaju mogu se opredeliti za laganije staze i šetnje – kaže Džambasović i dodaje da član kluba može biti svako i dodaje:

-Niko se ne mora odmah učlaniti. Dođete, provedete vreme sa nama, pa ako vam se dopadne, možete se učlaniti.

Zlatiborski PK Tornik i užički Rujno za svoje članove organizuju zajedničke akcije, koje su često višednevne, a najviše ih je u toku leta.

Za naredni vikend, planinari Tornika planiraju kružnu akciju sa kolegama iz PSK Balkan, kada će ih upoznati sa zlatiborskim krajem. Već sada, u planu su i odlazak na Zlatar i Ovčar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari